Сімейна Віза США K-1 призначається для нареченого або нареченої, який планує прибути до США, щоб одружитися або вийти заміж на американській громадянці / громадянині протягом 90 днів. Також вона може бути видана американським громадянам, які планують привести в країну свого нареченого або наречену.

Основними перевагами візи США K-1 є:

  • Очікування візи K-1 набагато менше, ніж очікуванні імміграційної візи на основі шлюбу;
  • Володар візи K-1 може працювати в США, попередньо отримавши дозвіл (форма I-765);
  • Володар візи K-1 може відкрити візу K-2 для своїх дітей, попередньо надіславши клопотання по візі K-1;

Вимога перед претендентом на візу K-1

  • Наявність права вступити в шлюб для нареченого і нареченої відповідно законам країни проживання і законам США;
  • Протягом 90 днів після прибуття в США вступити у шлюб з громадянином або громадянкою США;
  • Мета приїзду в США – вступ у законний шлюб з громадянином (громадянкою) США;

Документи для оформлення сімейної візи США K-1

Щоб подавати документи на відкриття сімейної візи K-1 необхідно отримати схвалене USCIS клопотання на візу K-1. Для цього Ваш американський наречений або наречена повинні подати в USCIS наступні документи:

  • Клопотання на візу К-1 (форма I-129F). Якщо у Вас є діти до 21 року, які не перебувають у шлюбі, і Ви плануєте їх узяти з собою в США, Вам необхідно перерахувати їх у цьому клопотанні;
  • Свідоцтво про громадянство США або американський паспорт, або будь-який інший документ, який підтверджує американське громадянство;
  • Для кожного з майбутнього подружжя форма Г-325A;
  • Спільне кольорове фото, якій має бути не більше 30 днів;
  • Якщо є свідоцтво про розлучення, або свідоцтво про смерть попереднього чоловіка;
  • Дозвіл на вступ до шлюбу, якщо є якісь обмеження;

Після отримання клопотання про візу K-1, Ви можете подавати документи в американське консульство для отримання візи. Ви повинні надати:

  • Паспорт громадянина своєї країни;
  • Свідоцтво про народження;
  • Якщо є копії свідоцтва про розлучення, свідоцтва про смерть;
  • Дані про прописку, починаючи з 16 років (береться в управлінні МВС);
  • Медичний висновок про стан здоров’я;
  • Докази наявності близьких відносин з нареченим (нареченою). Це можуть бути спільні, фотографії, особисте листування, роздруківки телефонних рахунків тощо;
  • Дві кольорові фотографії (37х37мм);

Перебування по візі K-1

Після перебування в США, тримач візи K-1 повинні узяти шлюб з громадянином в США протягом 90 днів. Після цього утримувач візи K-1 повинен змінити статус візи на постійний.

Якщо протягом 90 днів шлюб не відбувся, держателю візи K-1 необхідно залишити США, або ж він буде депортований.