Главная / Сімейна віза США

Американське імміграційне законодавство дозволяє близьким родичам осіб, які мають візу в США, також отримати візу.

Право отримати сімейну візу мають:

  • Чоловік або дружина володаря основний візи;
  • Діти до 21 року, якщо вони не перебувають у шлюбі;

В залежності від того яка віза в основного власника, для супроводжуючих (близьких родичів) необхідно відкрити відповідну візи. В залежності від основної візи, супутні сімейні візи бувають:

  • Для візи F-1 віза F-2 – віза для сім’ї студента, який навчається в США;
  • Для візи M-1 віза M-2 – віза для сім’ї студента, який навчається в США;
  • Для візи J-1 віза J-2 – віза для сім’ї студента, який навчається в США;
  • Для візи L-1 віза L-2 – віза для сім’ї бізнесмена, який працює в США;
  • Для візи O-1 і O-2 віза O-3 – віза для сім’ї видатної особистості;
  • Для візи P-1, P-2 і P-3 віза P-4 – віза для сім’ї спортсмена, артиста чи творчої особистості;
  • Для візи H-1, H-2 і H-3 віза H-4 – віза для сім’ї володаря робочої візи категорії H;
  • Віза К-1 (віза нареченої / нареченого американського громадянина) і віза К-3 (дружини / чоловіка американського громадянина);
  • Для візи К-1 віза K-2 – для дітей до 21 років;
  • Для візи К-3 віза K-4 – для дітей до 21 років;
  • Віза V-1 – віза для чоловіка американського громадянина;
  • Віза V-2 – віза для дітей американського громадянина;
  • Віза V-3 – віза для дітей утримувачів візи V-1 і V-2;

Кожна з цих типів віз має свої плюси і мінуси, і, відповідно, порядок оформлення.