Робоча Віза США L-1 призначена для осіб, які особисто або працюючи в компанії, планують відкрити новий бізнес, або ж купити існуючий на території США.

Може бути видана особам, які працюють за межами США мінімум протягом року з останніх трьох керівником і, які планують працювати на аналогічній посаді після переведення в компанію, що працює на території США. Підприємства на території США, в яке планується переклад співробітника, по відношенню до іноземної фірмі має бути:

  • Батьківським;
  • Дочірнім;
  • Представництвом;
  • Спільним підприємством;
  • Affiliate – відповідно американськими законами – це такий вид відносин, при яких іноземна та американська компанії належать одній юридичній особі.

Основними перевагами робочої візи L-1 є простота отримання грінкарти, а також свобода переміщення по території США разом з членами своєї сім’ї, які мають право на візу L-2 як члени сім’ї власника візи L-1.

Тривалість перебування робочої візи L-1

Віза L-1A видається співробітникам на організаторських і виконавських посадах строком на 3 роки, які планують працювати в існуючому підприємстві, або на один рік, якщо підприємство нещодавно створено. Даний тип візи можна продовжувати протягом семи років строком до двох років.

Віза L-1B видається фахівцям строком на 3 роки, які планують працювати в існуючому підприємстві, або на один рік, якщо підприємство нещодавно створено. Даний тип візи можна продовжувати протягом п’яти років строком до двох років.