Робоча віза США H-1C призначена для іноземних громадян, готових у США працювати нянею, медсестрою, доглядальницею.
Дані візи відкриваються у зв’язку з браком працівників у сфері охорони здоров’я на території США.

Переваги візи H-1C

  • Можливість вільно переміщатися по території США, а також за її межами;
  • Жити на території США разом зі своєю родиною: чоловіком / дружиною, а також дітьми до 21 років (віза Н-4);
  • Немає необхідності мати постійного місця проживання у своїй країні;

Серед основних вимог, які висуваються до претендентів на робочу візу H-1C, є наявність спонсора, в якості якого повинна виступити американське медичний заклад. Для цього медична установа повинна пройти атестацію перед американським міністерством праці, а також направити клопотання в USCIS. Після підбадьорення клопотання, Ви можете подавати документи на візу Н-1С або на зміну статусу на H-1C.

Клопотання подається формою USCIS I-129, разом з доповненням (Форма I-129H), схваленої атестацією, а також копією свідоцтва, що іноземна медсестра відповідає необхідним вимогам, які прописані в атестації.

Після цього претендент на робочу візу H-1C повинен подати в консульство стандартний набір документів разом з оригіналом або копією дозволу на роботу (Форма I-797A або B). Цей дозвіл відправляється медичному закладу після схвалення клопотання.

Тривалість перебування за візою H-1C становить 3 роки.