Робоча Віза США H-1B дозволяє американським фірмам наймати на роботу іноземних спеціалістів, які можуть працювати на території США впродовж 6 років.

Володар робочої візи H-1B має право:

  • Вільно переміщатися по території США, а також за її межами;
  • Жити на території США разом зі своєю родиною: чоловіком / дружиною, а також дітьми до 21 років (віза Н-4);
  • Не мати постійного місця проживання в США, а також доводити неімміграційні наміри;

Для відкриття робочої візи H-1B потенційний роботодавець зобов’язаний довести, що потрібна вакансія доступна тільки для осіб з вищою освітою, а також робота вимагає спеціального навчання. У свою чергу, потенційний працівник по даного роботодавця повинен надати диплом про вищу освіту, підтвердити досвід роботи з даної спеціальності, а також у родинних областях.

Основними професіями, для яких може бути видана віза H-1B, є: бухгалтер, іглотерапевт, хіропрактика, програміст, лікар-дієтолог, фахівець з електроніки, модельєр, генеральний директор, графічне проектування, адміністратор готелю, промисловий проектант, журналіст, бібліотекар, укладач медичних звітів, медичний технолог, міністр, ортопед, фармацевт, соціальний працівник, технічний автор публікацій, адвокат.

Якщо Вашої професії немає в зазначеному списку, Вам необхідно подати запит до американської імміграційної служби (USCIS), для визначення, чи є пропонована Вами професія підходящої.

Для відкриття робочої візи H-1B американський роботодавець повинен виступити в ролі спонсора – подати клопотання для іноземного робітника (форма USCIS I-129) і трудове прохання (LCA) в американське міністерство праці.

Для отримання візи H-1B до стандартного набору документів Ви повинні додати звернення за неімміграційної візою (форма DS-160), а також оригінал або копію дозволу на роботу (форма I-797A або B).

Тривалість перебування за робочою візою H-1B становить 6 років. Після цього Вам необхідно покинути територію США. Повернення назад можливе у разі схвалення нового клопотання про візу H-1B.