Главная / Робоча віза

США дуже серйозно і відповідально ставиться до трудової міграції. Вона серйозно контролюється урядом країни і розрахована на створення балансу на ринку робочої сили США. є ряд основоположних правил, які характеризують трудову міграцію в США:

  • Жорстка захист внутрішнього ринку робочої сили, виключення нанесення збитку зайнятості громадянам США, а також осіб, які постійно проживають в країні;
  • Допуск іноземних фахівців в такому масштабі, який необхідний для балансу на внутрішньому ринку праці;
  • Неприпустимість неконтрольованого припливу іноземної робочої сили;
  • Стимулювання для в’їзду на територію США фахівців рідкісних професій, іноземців із високою кваліфікацією і винятковими особливостями;

Імміграційне законодавство США явно виділяє групи професій, до яких гостро зацікавлена країна.

Америка легко відкриє Вам візу якщо Ви:

  • Пріоритетний фахівець (володієте видатними досягненнями в науці, спорті, мистецтві, освіті. Наприклад, якщо Ви відомий професор, успішний менеджер або керівник, учений або спеціаліст);
  • У Вас є виняткові здібності або вчений ступінь;
  • Кваліфікований фахівець або робочий з таким профілем, на який в США спостерігається дефіцит внутрішньої робочої сили;

Відповідно до імміграційним законодавством, в’їжджають трудові іммігранти діляться на наступні групи:

  • Працівники з видатними здібностями і заслугами (в першу чергу наукові фахівці, працівники мистецтва і релігії);
  • Працівники, у яких є контракт з американськими роботодавцями. Це категорія робочої сили в свою чергу ділиться на 2 підгрупи: сільськогосподарські працівники і працівники інших спеціальностей;
  • Стажисти, які приїжджають на запрошення американських компаній;
  • Співробітники іноземних компаній, які мають представництво або філії в США, співробітники які працюють у представництвах або філіях американських компаній;
  • Іноземні студенти, які приїжджають в країну в рамках програм обміну між навчальними закладами. Дана робота для цієї категорії громадян не повинна бути основною і може бути джерелом невеликого заробітку;

Імміграційна політика уряду США полягає в заохоченні в видачі віз для висококваліфікованих фахівців і в стримуванні осіб, які відносяться до працівників некваліфікованої праці. Робоча віза для висококваліфікованих фахівців у порівнянні з некваліфікованими робітниками має ряд переваг:

  • Не потрібно сертифіката Міністерства праці США;
  • Фахівці, які в’їхали за візою H-1, можуть працювати як на тимчасовій роботі, так і на постійній. Некваліфіковані працівники можуть тільки працювати тільки на тимчасових роботах;
  • Віза H-1 може бути продовжена на території США, в той час як віза H-2, яка видається строком до 1 року, повинна бути продовжена в рідній країні працівника – він обов’язково повинен повернутися в свою країну;

За статистикою міністерства праці США з усіх виданих тимчасових віз трудовим іммігрантам, віза H-1 складає більше 70%.