Главная / FAQ / Найчастіші запитання пов’язані з відкриттям робочої візи

Найчастіші запитання пов’язані з відкриттям робочої візи

Громадяни іноземних держав, які звертаються за робочою візою, за винятком службовців релігійних місій, зобов’язані мати петицію (форма I-129), схвалену Службою Імміграції і Натуралізації Сполучених Штатів Америки.

Візи категорії «Н»: Тимчасові робітники і Стажери

Візи даної категорії зазвичай видаються особам, що прямують до Штатів на тимчасове працевлаштування чи на стажування, за винятком деяких категорій спортсменів, артистів і людей з неординарними здібностями. Особи, які звертаються за візою категорії «Н», повинні: 1) відповідати вимогам статті 101 (а) 15 (Н) Закону Америки про імміграцію і громадянство 2) надати докази того, що потенційний роботодавець подав, а Служба Імміграції і Натуралізації США ( INS) схвалила петицію (Форма I-129) на ім’я звертається за візою. Враховуючи складність процесу обробки документів при оформленні візи категорії «Н», співробітник Консульського відділу може збільшити термін розгляду документів. Громадяни, які звертаються за робочою візою, зобов’язані надати ВСІ документи, перераховані нижче, перш ніж Консульський Відділ прийме документи на розгляд!

Документи, що надаються особою, що звертається за робочою візою

  • Оригінал повідомлення про схвалення петиції (Notice of Action, форма I-797)
  • Дві фотокартки розміром 4х5см
  • Заповнена анкета (форма OF-156)
  • Диплом або інші документи про професійну освіту
  • Копія трудової книжки
  • Свідоцтво досвіду роботи в даній професійній сфері: резюме, довідка з місця роботи, рекомендаційні листи від попередніх роботодавців, статті та публікації, робоча переписка

Документи, підготовлені роботодавцем і надаються особою, що звертається за візою

  • Копія схваленої петиції на робочу візу (форма I-129) та копія всіх документів, які були надані в INS при подачі петиції
  • Роздруківка даних податкових декларацій компанії в США з Податкової Служби США (IRS) за останні 2 роки
  • Список службовців компанії в США за попередній рік
  • Короткий бізнес-план компанії в США.

Всі конфіденційні документи повинні бути надані особі, яка звертається за робочою візою, у запечатаному конверті. Такі документи не повертаються і зберігаються у Консульстві.

Звернення за робочою візою членів сім’ї особи, яка отримала візу

  • Оригінал повідомлення про схвалення робочої петиції (форма I-797)
  • Оригінал свідоцтва спорідненості з особою, яка одержала робочу візу (свідоцтво про реєстрацію шлюбу, український паспорт, свідоцтво про народження, і.т.д.)
  • Копія робочої візи родича.

Якщо робоча віза родичу (дружину, чоловіка, батька, матері) була видана не в Києві, то необхідно надати ВСІ документи, перераховані в двох попередніх пунктах. Візи категорії «L»: Службовці з перекладу всередині компанії Візи даної категорії видаються службовцям великих транснаціональних компаній, що мають офіси в різних країнах, які змушені часто виїжджати за кордон з обов’язку служби. Віза видається за наявності схваленої петиції (форма I-129). Громадяни, які звертаються за робочою візою, зобов’язані надати ВСІ документи, перераховані нижче, перш ніж Консульський Відділ прийме документи на розгляд!

Документи, що надаються особою, що звертається за робочою візою

  • Оригінал повідомлення про схвалення петиції на візу L1-A (Notice of Action, форма I-797)
  • Дві фотокартки розміром 4х5см
  • Заповнена анкета (форма OF-156)
  • Диплом або інші документи про професійну освіту
  • Копія трудової книжки
  • Свідоцтво досвіду роботи в даній професійній сфері: резюме, довідка з місця роботи, рекомендаційні листи від попередніх роботодавців, статті та публікації, робоча переписка.

Документи, що надаються роботодавцем в США

  • Копія схваленої петиції на робочу візу L-1A (форма I-129) та копії всіх документів, які були надані в INS при подачі петиції
  • Роздруківка даних податкових декларацій компанії в США з Податкової Служби США (IRS) за останні 2 роки в оригіналі (не копія).

Документи, підготовлені роботодавцем в Україні

  • Список службовців компанії за попередній рік
  • Короткий бізнес-план компанії
  • Фінансова інформація.

Всі конфіденційні документи повинні бути надані особі, яка звертається за робочою візою, у запечатаному конверті. Такі документи не повертаються і зберігаються у Консульстві.

Звернення за робочою візою членів сім’ї особи, яка отримала візу

  • Оригінал повідомлення про схвалення робочої петиції (форма I-797)
  • Свідоцтво спорідненості з особою, яка одержала робочу візу (свідоцтво про реєстрацію шлюбу, український паспорт, свідоцтво про народження, і т.д.)
  • Копія робочої візи родича.

Якщо робоча віза родичу (дружину, чоловіка, батька, матері) була видана не в Києві, то необхідно надати ВСІ документи, перераховані в двох попередніх пунктах. Візи категорії «О»: Особи з неординарними здібностями Візи даної категорії видаються особам, що володіють неординарними здібностями в музиці, науці, освіті чи бізнесі, а також спортсменам, що одержали світову популярність, що прямують до Штатів на певний термін для продовження роботи у сфері своєї діяльності.

Такі візи можуть отримати особи, які мають досягнення у сфері кіномистецтва і телебачення і прямують в Америку на певний термін для продовження своєї роботи. Візи категорії «Р»: Спортсмени, Художники, Артисти Візи даної категорії видаються особам, що прямують до США для участі у спортивних змаганнях і художніх уявленнях.

Візи категорії «Q»: Учасники міжнародних культурних обмінів Візи даної категорії видаються особам, що прямують до США для участі в програмах культурного обміну з метою проходження стажування, тимчасової роботи за фахом, а також з метою обміну історичними, національними та мистецькими традиціями своєї країни.

Візи категорії «R»: Службовці релігійних місій Релігійними службовцями вважаються особи, що прямують в Штати виключно для роботи в добровільній некомерційної релігійної організації. В ДАНОМУ ВИПАДКУ петиції НЕ ПОТРІБНО! Однак необхідно надати переконливі докази приналежності до релігійної організації протягом принаймні двох років.